In 12 weken 'master' over je eigen gezondheid

Je wilt graag dat je klachten afnemen, maar…..

Je hebt allerlei vage klachten, zoals energiegebrek, wisselende stemmingen, slapen gaat ook niet altijd even lekker en mogelijk heb je ook huid- en/of darmproblemen. Tot nu toe ben je er nog niet achter gekomen waar dat aan ligt, ook niet via de huisarts.

Je hebt verschillende dingen geprobeerd. Misschien heb je al het gevoel dat je gezond eet, gebruik je bepaalde supplementen ter ondersteuning en doe je aan beweging of sport. Maar vooralsnog heeft dat nog niet heel veel verbetering opgeleverd. Dus tja, wat nu?

Je wilt graag weten wat jou wel verder gaat helpen. Maar er is zo veel te vinden op internet en vaak zijn de adviezen ook nog tegenstrijdig.

Herken je dit?

 • Iedereen heeft wel een mening, of advies, want “bij mij heeft dát geweldig geholpen”. Je wordt er moedeloos van en laat het er dan maar weer bij zitten. Morgen is er weer een dag…..
 • Je ziet er tegenop om je voeding en leefstijl aan te passen, want dat is lastig. En het kost tijd en daar heb je al te weinig van.
 • Je wilt wel veranderen, maar wat als het niet lukt? Zonde van je tijd en geld.
 • Je weet niet waar je moet beginnen, het overweldigd je allemaal. Je zou graag een plan willen hebben dat je er stapje voor stapje door heen leidt.

Hoe zou het zijn als ……

Hormoon Reset Programma
 • je een bewezen plan hebt dat je bij de hand neemt
 • je weet wat je wekelijks moet doen om je gezondheid op een steeds hoger peil te krijgen
 • je leert wat goed voor je gezondheid is, wat niet en waarom
 • je leert dit in te passen in je dagelijkse leven
KARIN M -  Zaandam

Jocelyn werkt professioneel en vakkundig. Een plan van aanpak, 12 weken lang begeleiding, drie gesprekken en wekelijks een module.

Ik dacht dat ik al gezond at, maar ik ben heel anders gaan eten en voel me daardoor veel beter. Én ik ben helemaal van medicijnen afgekomen, waarvan de internist had gezegd dat ik deze de rest van mijn leven moest gebruiken.

JESSIE O - Hengelo

Ik had verschillende klachten, zoals huidproblemen, slechte slaap en een opgeblazen gevoel. Jocelyn neemt echt de tijd om te kijken naar alle factoren die van invloed zijn en komt uiteindelijk met een advies op maat. Het heeft mij heel veel inzicht gegeven en ik heb gewoontes aangepast waar ik zelf niet bewust van was. Mijn klachten zijn verdwenen en ik voel me gezonder, fitter en gelukkiger.

ANNEKE T - Deventer

Ik kwam bij Jocelyn van ToHealth! omdat ik last had van allerlei overgangsklachten zoals opvliegers, energiegebrek en ook regelmatig slaapproblemen. De modules zijn heel waardevol en fijn om later nog regelmatig dingen weer op te zoeken. Door het opvolgen van al haar tips en adviezen zijn mijn klachten grotendeels opgelost. En heb ik veel meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel!

Dit heb je bereikt aan het eind van het Hormoon Reset Programma

1

Je klachten zijn gegarandeerd afgenomen

Door je triggers te herkennen en verminderen of elimineren zul je een betere gezondheid ervaren: meer energie, betere slaap, concentratie en stemming, minder pijn en een betere spijsvertering en darmwerking.

2

Je weet hoe je jouw hormonen in balans houdt

Je weet wat jouw grootste triggers zijn, welk effect die op je hormoonbalans hebben en daarmee hoe je je klachten kunt verminderen. Je hebt een duidelijk beeld welke voeding je helpt jouw hormonen in balans te houden en een persoonlijk leefstijlplan waarmee je jezelf op de rit houdt.

3

Je hebt een plan dat je houvast en rust geeft

Jouw persoonlijke leefstijlplan biedt je een leidraad waarmee je weet aan welke knoppen je moet draaien als het even minder gaat. En ook waar je kunt smokkelen als het beter met je gaat. Kortom, je hebt duidelijkheid en houvast, waardoor je meer ontspanning ervaart!

Gezonde leefstijl - ToHealth!

Dit leer je in de online modules

Module 1: De invloed van stress op je hormoonbalans

Wat doet stress in je lichaam? Wat is de rol van de stresshormonen adrenaline en cortisol? En wat is het effect van langdurige stress op je geslachtshormonen, schildklierhormonen, immuunsysteem en neurotransmitters (stofjes die zorgen voor de overdracht van boodschappen in de zenuwen). In de module kom je erachter wat jouw belangrijkste stresstriggers (en dat zijn er vaak meer dan wat je denkt) en waar je nog werk te verrichten hebt.

Module 2: Voeding – wat je erover moet weten

Voeding speelt een belangrijke rol in het verbeteren of op pijl houden van je gezondheid. Iedereen weet dat te veel junkfood niet goed voor je is, maar gezonde voeding gaat veel verder dan het vermijden van junkfood. Wat houdt gezonde voeding dan wel in? Je krijgt informatie over hoeveel je moet eten om een gezond gewicht te krijgen en houden. En wist je dat wanneer en hoe vaak je eet ook invloed heeft op je gezondheid? Je krijgt daarnaast praktische tips en weetjes over waar je op moet letten en waar je gezonde voeding kunt kopen.

Module 3: Gezonde ontbijtjes

Misschien ben je gewend om elke ochtend hetzelfde ontbijt te eten. Variatie in je eten is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze module met 17 verschillende ontbijtrecepten helpt je om die variatie aan te brengen.

Module 4: Stressmanagement – Slaap, beweging en ontspanning

Een goede nachtrust en dag-nachtritme is onontbeerlijk voor je herstel. Als je niet goed en voldoende goed slaapt heeft dit een negatieve invloed op allerlei organen en je hormoonbalans. Ook de juiste hoeveelheid beweging – niet te veel, maar ook niet te weinig – en daarnaast tijd inruimen voor ontspanning is nodig om je stresslevels gezond te krijgen en houden. In deze module ga je achterhalen waar voor jou nog winst te behalen is.

Module 5: Xeno-oestrogenen en andere toxische stoffen

Intussen heb je al veel geleerd over het belang van stressmanagement, voeding, slaap en beweging voor jouw welzijn. Tegelijkertijd worden we dagelijks blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen die een negatieve impact op jouw gezondheid hebben. Welke dat zijn en hoe je die kunt verminderen of vermijden kun je lezen in deze module. Daarmee ben je weer een stapje verder op weg naar een betere gezondheid.

Module 6: Smakelijk diners

Deze week 25 recepten om gezonde, maar zeker ook lekkere avondmaaltijden op tafel te zetten. Je krijgt 8 recepten met vlees, 9 recepten met vis en 8 vegetarische recepten. Weer veel variatie en andere ingrediënten dan je wellicht gewend bent te gebruiken. Ook veel tips waar je recepten kunt vinden om nog meer ideeën op te doen en tips waar je gezonde producten (incl. vlees) kunt kopen.

Module 7: De juiste mindset

In deze module kom je erachter of jij een groei mindset of een vaste mindset hebt. En daarmee hoe makkelijk jij kunt veranderen (relatief dan, hè 😉). Ook het belang van de body-mind relatie en de rol van jouw gedachten daarbij komt aan de orde.

Module 8: Het belang van een goede vertering

Dat gezonde en gevarieerde voeding belangrijk is weet je intussen. Maar wanneer je wat je eet niet goed verteert heb je weinig aan die gezonde voedingsstoffen. Sterker nog, het kan zijn dat je daardoor te weinig voedingstoffen binnenkrijgt, (vertraagde) allergieën of insulineresistentie ontwikkelt. Wat je kunt doen om je vertering te verbeteren, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt lees je in deze module.

Module 9: Lekkere lunches

Je bent nu al een aantal weken bezig om anders te koken en hebt daar al wat routine in opgebouwd. Daarom nu de module met lunchrecepten. Hiervoor is wat meer voorbereiding of planning nodig; dat is dan ook de reden dat deze na de diners komen. Ook hier weer een combinatie van recepten met vlees (10), vis (7) of vegetarisch (12).

Module 10: De invloed van sporten op je hormonen

Het verschil tussen bewegen en sporten of trainen is dat we dat laatste vaak doen om ergens beter in te worden. Tijdens het trainen maak je verschillende hormonen aan. Welke dat zijn hangt af van de manier waarop en met welk doel je traint. Daar gaan we in deze module verder op in. Maar ook je bewust worden van je grenzen. Misschien is trainen voor jou op dit moment (nog) niet aan de orde en kun je je aandacht beter leggen op beweging en ontspanning.

Module 11: Exorfinen en endorfinehuishouding

Waarschijnlijk krijg jij, zonder dat je je er bewust van bent, meer exorfinen binnen dan goed voor je is. In deze module kom je erachter wat exorfinen en endorfinen zijn en wat hun relatie is met o.a. stress, het immuunsysteem, verslavingsgedrag en hyperactiviteit. En natuurlijk wat je er aan kunt doen om hier zo min mogelijk last van te hebben.

Module 12: Goede zelfzorg

Je bent de afgelopen weken een hele hoop wijzer geworden en hopelijk heb je al meerdere dingen in de praktijk gebracht. Goede zelfzorg is het onderwerp van de laatste module en gaat over zelfzorg op meerdere gebieden. Extra aandacht is er voor emotionele zelfzorg. Misschien wordt je gezondheid gefrustreerd door iets – of meerdere dingen – dat je in je (jonge) leven hebt meegemaakt. En als laatste komt aan bod hoe goede zelfzorg er dan in de praktijk uitziet.

Wat zit er in het programma?

 • Alle materialen als pdf document te downloaden
 • 12 Lesmodules, waarvan 3 met recepten
 • Een werkboek met checklists en oefeningen
 • Een leefstijlplan dat je helpt alles in de praktijk te brengen
 • Mogelijkheid tot het stellen van 2 vragen per e-mail per maand

Dit zit in het basisprogramma, de ‘doe-het-zelf’ variant. Er zijn ook nog 2 versies van dit programma die onder begeleiding plaatsvinden. Zie onderaan voor de overeenkomsten en verschillen en de bijbehorende prijzen.

Voor wie?

Dit programma is perfect voor jou als je:

 • je al langer met vage klachten rondloopt
 • niet weet waar je moet beginnen om je klachten te verminderen
 • hulp wilt hebben bij het aanpassen naar een leefstijl, die jouw klachten gaat verminderen
 • nieuwsgierig bent naar andere ideeën en open staat voor het aanpassen van je voeding en leefstijl
 • wilt weten waar dat aan ligt en wat je er zelf aan kan doen om dat te veranderen
 • bereid bent tijd en energie te stoppen in het ontdekken wat voor jou werkt en daarover wilt lezen

Jocelyn Vlaar

Over Jocelyn

Als ervaringsdeskundige en orthomoleculair therapeut heb ik al veel mensen met diverse, vaak vage, gezondheidsklachten geholpen weer ‘master’ over hun eigen gezondheid te worden.

Het is onnodig dat er zoveel mensen, zoals ik, hiermee blijven rondlopen. De reguliere gezondheidszorg heeft helaas vaak geen antwoord op deze chronische klachten. En artsen zijn onwetend (en hebben er meestal ook geen tijd voor) in wat mensen er zelf aan kunnen doen.

Ik weet dat, wanneer je meer inzicht hebt in de werking van je lichaam en je je leefstijl daarop aanpast, je daarmee je klachten drastisch kunt verminderen.

Naast dat ik regelmatig informatie geef via social media en blogs, kun je met mij werken via het doen van de Hormooncheck, het volgen van het 12-weekse Hormoon Reset Programma en via één-op-één coaching.

Veel gestelde vragen Hormoon Reset Programma

Hoe werkt het?
Wekelijks ontvang je een mail met de link naar de module voor die week. Bij de eerste module ontvang je meteen het Hormoon Reset Werkboek en het Hormoon Reset Leefstijlplan. Je kunt al deze documenten naar je eigen computer downloaden en printen.
Wat kost het?
Dat is afhankelijk van welk van de 3 opties je kiest, of je het alleen doet (Hormoon Reset Programma Brons), of je begeleiding wilt (Hormoon Reset Programma Zilver), of dat je kiest voor het meest uitgebreide Hormoon Reset Programma Gold. Zie onderaan voor wat de 3 pakketten precies inhouden en wat je investering is.
Kan ik in termijnen betalen?
Dat is mogelijk voor het Hormoon Reset Programma Zilver en Goud, maar dit gaat dan even buiten de winkelmand om. Kun of wil je het echt niet in een keer betalen, neem dan contact met me op. Ik kan je alvast wel vertellen welke prijzen er dan gelden.

Hormoon Reset Programma Zilver: In plaats van eenmalig € 547, betaal je drie termijnen van € 195. Tijdens de kortingsactie betaal je drie termijnen van € 179.

Hormoon Reset Programma Goud: In plaats van eenmalig € 997, betaal je drie termijnen van € 355. Tijdens de kortingsactie betaal je drie termijnen van € 322.

Is tijdens het programma persoonlijke begeleiding mogelijk?
Het programma is er in 3 varianten: zonder begeleiding, met begeleiding en bij de derde variant krijg je, naast de begeleiding, een 3-uur durende supermarkt safari. Hierbij krijg je in de supermarkt uitgebreide uitleg waar je op moet letten bij je inkopen. Mocht je na te zijn begonnen in het programma zonder begeleiding als nog willen switchen en begeleiding krijgen dan is dat mogelijk. Neem dan even contact met mij op.
Hoe lang duurt deze cursus?
In principe duurt het programma 12 weken, maar je kunt zelf kiezen hoe lang je erover doet om het programma te doorlopen. Wanneer je het programma onder begeleiding volgt kunnen we, wanneer je dat wilt, langere tijd tussen de tussentijdse consulten laten.
Hoeveel tijd per week ben ik met dit programma bezig?
Afhankelijk van de mate waarin je aan de slag gaat met de werkboeken, ben je  ongeveer drie tot vier uur per module bezig. Hierbij ga ik wel er vanuit dat je nu ook per week tijd aan bewegen of sporten besteedt. Is dit niet het geval en pak je dat onderdeel ook aan, dan komt de tijd die je dat kost er nog bij. Je kunt dit programma echter helemaal in je eigen tempo volgen. Komt het even niet uit? Dan ga je pas weer verder wanneer je weer tijd hebt. Het is niet de bedoeling dat je er meer stress van krijgt, maar dat je het op een tempo doet dat voor jou goed voelt.
Is het een probleem als ik hiernaast nog bij een reguliere arts onder behandeling ben?
Geen enkel probleem! Dit programma is hier een geweldige aanvulling op. Werken aan je voeding, beweging en ontspanning zorgt er juist voor dat je gezondheid beter wordt. En mocht je daarnaast medicijnen slikken, wie weet kun je op enig moment – en altijd in overleg met je behandelend arts – de dosis hiervan wel in je voordeel aanpassen.
Wat voor voedingsadviezen moet ik rekening mee houden?
Dit programma maakt gebruik van een eliminatie dieet. We schrappen – in principe tijdelijk – een aantal voedingsmiddelen, zoals gluten, zuivel, geraffineerde suikers, vrijwel alle soja en alcohol. Omdat ik begrijp dat dit best een verandering is, is het niet zo dat dit al vanaf dag 1 nodig is. Je wordt er langzaam doorheen geleid en ontvangt 3 modules met recepten die makkelijk te maken en erg lekker zijn. Bovendien zijn de meeste maaltijden uitermate geschikt om in grotere hoeveelheden te maken, zodat je direct voor meerdere dagen tegelijk kookt. Kijk, dat scheelt weer! Dit eliminatiedieet is uiteraard op vrijwillige basis. Maar als je alles uit dit programma wilt halen, dan adviseer ik je dit wel te volgen. Pas dan kom je er echt achter of deze voeding op jouw lichaam een negatieve impact heeft. Naderhand kun je ze dan weer een voor een herintroduceren (een per 4 dagen) en kijken of je een negatieve reactie hebt. Zo ja, dan is het beter dit voedingsmiddel gedurende langere tijd (6 maanden tot 1 jaar) uit je voeding te laten en het dan nog eens te proberen. Heb je geen klachten dan kun je het voedingsmiddel weer opnemen. Eet het echter niet dagelijks, want dan heb je zo weer problemen; beter is 1x per 4 dagen.

Mis je nog een vraag? Stuur me dan even een mail: info@tohealth.nl

Hormoon Reset Programma opties

Je kunt kiezen uit 3 verschillende opties van het programma:

 • Brons: De ‘do-it-yourself’ optie; hierbij doe je alles op je eigen houtje en heb je geen uitgebreide intake en vervolgconsulten. Je hebt wel de mogelijkheid tot het stellen van 2 vragen per maand.
 • Zilver: de optie met begeleiding; je krijgt een uitgebreid intakegesprek van 1,5 tot 2 uur dat is gebaseerd op een aantal door jou ingevulde en van te voren teruggestuurde vragenlijsten. Daarna heb je nog 1 keer per maand een vervolgconsult (in totaal 3 keer), waarbij we kunnen kijken hoe het gaat: heb je extra hulp bij je voeding nodig, of kan inzet van supplementen je de nodige extra boost geven. Als laatste heb je de mogelijkheid om per maand 4 extra vragen per e-mail te stellen.
 • Goud: de meest uitgebreide optie mét begeleiding, onbeperkt vragen kunnen per e-mail én een heel waardevolle privé supermarktsafari. In de supermarkt safari in het Gold Programma gaan we samen 3 uur op ‘safari’ door je supermarkt. Ik laat je zien waar je op moet letten bij het kopen van producten, welke producten zijn gezond en hoe weet je dat. En vooral waar zie je aan dat producten niet zo gezond zijn als ze worden voorgesteld. En ik kan je verzekeren dat je hier veel van leert!

Heb je hulp nodig of wil je meer weten?

Neem contact met mij op