Jocelyn Vlaar

Jocelyn Vlaar. Hormoonexpert en orthomoleculair therapeut

Ik ben Jocelyn Vlaar. Samen met mijn partner Tom woon ik in het mooie vestingstadje Gorinchem. Nadat ik 25 jaar in het bedrijfsleven heb gewerkt, heb ik het roer omgegooid. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in gezondheid, omdat ik zelf gezondheidsklachten kreeg. Zo kwam ik ook weer terug bij een oude liefde; mijn eerste studiekeus was nl. medicijnen.

Mijn verhaal

Rondom het jaar 2000 heb ik 4 heel zware jaren gehad. Nog niet hersteld van de ene gebeurtenis kwam de volgende al op mijn pad.

Dat ik hierbij niet goed rekening met mijn grenzen had gehouden bleek pas achteraf. Ik kreeg steeds meer gezondheidsklachten, als eerste een slaapstoornis. Hierdoor ben ik twee keer tijdelijk uitgevallen in het werk. Maar elke keer kreeg ik niet genoeg tijd om voldoende te herstellen.

In de tussentijd ging ik ook op zoek naar hoe ik mezelf weer op de rit kon krijgen. Ik ben regulier door de molen gegaan, maar daar kwam niet veel uit. Al mijn bloedwaarden waren volgens de huisarts prima.

De achteruitgang

Maar ik bleef maar aanmodderen en moe. En ik had steeds meer moeite om bijtijds op te staan en kwam later op het werk. Daardoor moest ik ook langer doorwerken en bleef er minder tijd over om te ontspannen en bij te komen, een vicieuze cirkel dus. Ik had steeds vaker een harde gespannen buik en regelmatig buikpijn klachten. Ik moest steeds meer opschrijven, omdat mijn concentratie achteruit ging en ik niet op mijn geheugen kon vertrouwen. Mijn haar en wenkbrauwen vielen uit en ik kreeg gewrichtsklachten in mijn handen. Ik kwam sneller aan en afvallen ging heel moeizaam. Ik voelde me alleen en machteloos en zag de toekomst somber in.

En ook al werd er regulier niets gevonden, door al mijn gezoek had ik intussen een sterk vermoeden dat ik wel degelijk een echt probleem had. En wel met mijn schildklier. Al mijn klachten pasten in het plaatje van een te trage schildklierwerking.

Achteraf gezien heb ik mezelf ook niet echt geholpen door aan crash-diëten te doen, omdat afvallen ook 2x zo traag ging als bij mijn vriendinnen. Daarmee heb ik mijn lijf nog meer stress bezorgd en het in de spaarstand geholpen.

De oplossing, of toch niet?

Intussen was ik door al mijn gezoek ook veel wijzer en mondiger geworden. Én wist ik wat ik wilde. Ik heb bij de huisarts afgedwongen dat ik naar een endocrinoloog (specialist op hormonen) werd doorverwezen. Uiteindelijk werd daar in 2007 bevestigd dat ik de auto-immuun schildklierziekte, Hashimoto, had.

Helaas was met die diagnose het probleem niet opgelost. De enige oplossing die de reguliere geneeskunde heeft is nl. het tekort aan schildklierhormonen aanvullen. Een grote groep, zo ook ik, blijft met allerlei klachten zitten, omdat het onderliggende probleem –  een overactief immuunsysteem en de onderliggende triggers – niet wordt aangepakt.

De ommezwaai

Ik vind het verdrietig dat er zoveel mensen, zoals ik, eindeloos rondlopen met hun klachten. Dat de reguliere gezondheidszorg vaak geen antwoord heeft op deze chronische ziekten. En dat artsen onwetend zijn (en er ook geen tijd voor hebben) in wat mensen er zelf aan kunnen doen.

Door mijn eigen zoektocht om me beter te gaan voelen, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hoe het lichaam werkt. En wat de rol van (emotionele) stress en voeding daarin speelt. En vooral welke gezondheidsklachten je kunt krijgen als gevolg van te veel stress en te weinig gezonde voeding. Maar bovendien, wat je ervoor moet doen om je weer gezond en energiek te voelen.

Intussen mag ik mij al enkele jaren Hormoonfactor trainer, stress coach en orthomoleculair therapeut noemen. Daarnaast blijf ik aanvullende cursussen en opleidingen doen, ook omdat ik het allemaal razend interessant vind.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG, waardoor mijn behandeling mogelijk deels wordt vergoed. Daarnaast ben ik aangesloten bij de KAB-Koepel (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen).

Opleidingen

Naast de vele webinars in mijn vakgebied die ik heb gevolgd om bij te blijven, kun je via deze link een actueel overzicht van mijn gevolde opleidingen vinden.

2020 Farmacologie
2020 Masterclass: Enzymregulatie
2020 Darmtherapie
2019 Oligotherapie
2019 SKB opleiding
2019 Masterclass: Mineraaldisbalans en zware metalen
2019 Clinic Te moe: oorzaken en behandeling van langdurige vermoeidheid
2019 Behandelprotocollen Spijsvertering, Maag, Lever, Darmen
2019 Advanced course: Immuunsysteem
2019 Advanced course: Hulptechnieken
2018 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
2018 Masterclass: Schildklier
2018 Medische Basiskennis
2017 Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur
2017 Stresscounselor
2017 Trainer Hormoonfactor
2015-2016 NLP-Practitioner
2012 Professional Organizer

Benieuwd hoe ik je kan helpen? Of gewoon even sparren?

Neem contact met mij op