Behandelingen

Je kunt voor mij terecht voor verschillende behandelingen. Ik ben opgeleid als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Trainer Hormoonfactor, en Stresscoaching. Alhoewel ik geen aparte stresscoaching behandelingen geeft, zet ik wat ik heb geleerd wel in bij mijn overige behandelingen. Het aanpakken van stress is nl. een hele belangrijke schakel in het herstel. Hieronder lees je wat de verschillende behandelingen inhouden.

Hormooncoaching

Wil je weten wat hormooncoaching voor jou kan betekenen, lees dan vooral verder!

Waarschijnlijk loop je al langere tijd met vage klachten rond en misschien heb je zelfs al wel eens bloed laten prikken via de huisarts. Een grote kans dat hier niets is uitgekomen. Heel frustrerend, want je voelt je toch niet echt oké. Ook al komt er bij de huisarts niets uit, toch kan het zijn dat je hormonen uit balans zijn. Hormonen sturen heel veel processen in het lichaam aan. Van je slaap-waakritme, je lichaamstemperatuur, je bloedsuikerspiegel, de stofwisseling en groei, je vochthuishouding en bloeddruk of je honger hebt, maar ook hoe je met stress omgaat.

Als deze hormonen uit balans zijn kun je allerlei verschillende klachten krijgen, bijvoorbeeld lees verder……..

Orthomoleculaire (epigenetische) therapie

De Orthomoleculair Therapeut gaat er vanuit dat het lichaam zichzelf kan genezen wanneer de omstandigheden optimaal zijn. De therapeut gaat bij mensen met chronisch klachten op zoek naar de onderliggende oorzaak. Wat ontbreekt er in het lichaam aan essentiële stoffen, waardoor het lichaam zichzelf niet meer geneest.

De orthomoleculaire aanpak is dus een van voorkomen en ondersteuning van het lichaamseigen herstelvermogen. De reguliere aanpak levert vooral hulp in acute (crisis)situaties (bv. gebroken been, hartaanval, etc.). Deze aanpak blokkeert bepaalde lichaamsprocessen of onderdrukt symptomen met medicatie. De orthomoleculaire geneeskunde vult hiermee de reguliere geneeskunde aan. Daarom wordt deze ook wel complementaire geneeskunde genoemd. Lees verder…….

Heb je hulp nodig of wil je meer weten?

Neem contact met mij op