Hormooncoaching

Als je wilt weten wat hormooncoaching voor jou kan betekenen, lees dan vooral verder!

Waarschijnlijk loop je al langere tijd met vage klachten rond en misschien heb je zelfs al wel eens bloed laten prikken via de huisarts. Grote kans dat hier niets is uitgekomen. En dat is heel frustrerend, want je voelt je toch niet echt oké. Ook al komt er bij de huisarts niets uit, toch kan het zijn dat je hormonen uit balans zijn. Want hormonen sturen heel veel processen in het lichaam aan. Zoals je slaap-waakritme, je lichaamstemperatuur, je bloedsuikerspiegel, de stofwisseling en groei. Maar ook je vochthuishouding en bloeddruk, of je honger hebt, zelfs hoe je met stress omgaat.

Als deze hormonen uit balans zijn kun je allerlei verschillende klachten krijgen. Zoals moeite met in slaap vallen of ’s morgens op gang komen. En last van stemmingswisselingen of een kort lontje. Of schommelingen in je bloedsuikerspiegel, hardnekkig buikvet of love handles en niet zwanger kunnen worden. Maar ook klachten als gevolg van auto-immuunziekten, zoals coeliakie, Hashimoto, reumatische artritis, etc.

Je hormonen onder controle met hormooncoaching

Hormooncoaching is erop gericht je hormonen weer in balans te brengen, zodat je je weer beter in je vel gaat voelen. De drie pijlers waarop het programma is gebaseerd zijn goede voeding, de juiste beweging/training en stressmanagement.

Hormooncoaching draait niet om ingewikkelde diëten, maar vooral om gezonde en vers bereide, volwaardige voeding. Daarnaast is het belangrijk om in beweging te komen. Hoeveel, dat is voor iedereen anders en afhankelijk van de wensen en conditie. En heel belangrijk voor de hormonale balans is om beter te leren omgaan met de verschillende stressfactoren in je leven. Want 50 tot 75% van de gezondheidsklachten zijn stress-gerelateerd en daarmee ligt stressmanagement aan de basis van een betere gezondheid.

Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in welke hormonen uit balans zijn en wat er moet gebeuren om deze weer meer in evenwicht te brengen. Daarbij kun je kiezen uit meerdere pakketten, afhankelijk van hoeveel begeleiding je wilt hebben. Maar wil je liever een los consult boeken, kijk dan op de pagina tarieven voor de prijs per consult.

Hormoonscan

€ 125

Hormoonanamnese

Kort digitaal adviesrapport

Kort telefonisch consult

Hormoonadvies

€ 295

Screeningsgesprek

Hormoonanamnese

Neurotransmitterbalans

Uitgebreid digitaal adviesrapport

Adviesgesprek

Telefonisch vervolgconsult

Hormoonbegeleiding

€ 547

Alles uit het
hormoonadvies pakket
+ 12 weken begeleiding

Maandelijks een gesprek

12 Wekelijkse modules
met recepten, advies & tips
over voeding,
beweging en
stressmanagement

Hormoonscan

Een hormoonscan is een digitale vragenlijst, waarin ik uitgebreid inzoom op je gezondheid. Wat zijn je klachten? Hoe ziet je voeding eruit? Heb je last van veel stress? Slaap je goed? Doe je aan beweging of sport? Gebruik je medicatie of supplementen? Welke gezondheidsklachten of ziekten komen in je familie voor? Bovendien neem ik een hormonale anamnese af, waaruit al snel zal blijken waar jouw hormonale disbalans zit. Lees verder…..

Hormoonscan

Hormoonadvies

Als je weinig weet over hormonen, meer achtergrondinformatie wilt en ook een persoonlijk adviesgesprek, dan is hormoonadvies meer geschikt voor jou. Bovendien ontvang je hierbij ook een scan met jouw balans van de 4 belangrijkste neurotransmitters, dopamine, GABA, serotonine en acetylcholine. Neurotransmitters zorgen voor overdracht van elektrische signalen tussen zenuwcellen, zodat informatie van de ene op de andere zenuwcel wordt doorgegeven. Afhankelijk van welke neurotransmitter het om gaat, kan een tekort leiden tot bv. depressie, gedachten die maar door razen in je hoofd, slaapproblemen, darmproblemen of lees verder……

Hormoonadvies

Hormoonbegeleiding

Heb je al langere tijd allerlei vage klachten, waardoor je niet lekker in je vel zit? Of lukt het je maar niet om je leefstijl blijvend te veranderen? Dan kun je wel wat extra steun gebruiken en past het pakket 12-weeks Hormoon Reset Programma meer bij jou. Hierbij ontvang je, behalve een overzicht van je neurotransmitter balans en een hormonaal advies, ook een plan van aanpak en 12 weken begeleiding. Lees verder…..

Hormoonbegeleiding

Wil je weten hoe ik je kan helpen?

Neem contact met mij op