Toe aan rust?

Rust

We zijn met zijn allen altijd zo druk en nemen niet de tijd voor ontspanning. Maar rustmomenten zijn – oh zo – belangrijk om op te laden voor de momenten dat je je energie hard nodig hebt.

In mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie merk ik dat bij al mijn klanten te veel stress een belangrijke drijver is van hun klachten. En dat ze te weinig tijd inbouwen om af te schakelen. Je kunt heel veel doen met voeding en ondersteuning met supplementen. Maar als je niet aan de slag gaat met het verminderen van stresstriggers en meer ontspannen, is het water naar de zee dragen. Dan stagneert je gezondheid.

Dit is dus altijd een heel belangrijk onderdeel dat ik mee neem in mijn consulten. Meer suggesties hoe je hiermee aan de slag kunt gaan vind je hieronder. En allemaal dragen ze bij aan meer ontspanning.

De 7 verschillende vormen van rust

  • Fysieke rust kan zijn dat je echt even niets doet of dat je je spieren oprekt wat helpt de spanning in je spieren te verminderen.
  • Sensorische rust: al die prikkels van sociale media, pingeltjes op je telefoon, flitsende beelden op tv geven allemaal extra impulsen aan je brein waarmee het geactiveerd wordt.
  • Emotionele rust is de mogelijkheid je gevoelens vrijelijk te uiten.
  • Spirituele rust zorgt ervoor dat er iets is waar je ’s morgens je bed voor uitkomt (niet omdat de wekker of je baas dat zegt 😉) en je je verbonden voelt met een groter doel.
  • Mentale rust: die geeft je vooral je brein rust. Dat kan al met kleine onderbrekingen waar je even lekker dagdroomt of door het bijhouden van een dagboek.
  • Creatieve rust kun je op veel manieren invulling aangeven. Een wandeling in de natuur, waarbij je echt om je heen kijkt; heerlijk dansen of muziek maken; creatief met je handen zijn, zoals tekenen, schilderen, boetseren, etc.
  • Sociale rust betekent dat je je omringt met mensen waar je je bij op je gemak voelt, die je ondersteunen en waar je plezier mee kunt maken.

Welke van bovenstaande soorten rust neem jij al?

Heb je hulp nodig bij het verminderen van je klachten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Neem een kijkje in ToHealth’s Shop, of lees meer over mijn dienstverlening.

De Hormoonprogramma’s van ToHealth: