06 - 14 344 677 info@tohealth.nl

Blog

Cholesterolverlagers: wat je erover moet weten

Cholesterolverlagers doen vaak meer goed dan kwaad. Veel mensen ervaren er bijwerkingen van, terwijl er maar weinig zijn die de voordelen ervaren. Bovendien wordt ook de aanmaak van een hele belangrijke stof, co-enzym Q10, in je lichaam geblokkeerd. En dat is weer nadelig voor je cholesterolwaarden. Beter kun je je leefstijl aanpassen om je cholesterolwaarden omlaag te krijgen.

Lees meer

Vitamine D slikken niet voor iedereen goed

Vitamine D tekort komt vaker voor dan gedacht. Daarom wordt er nu veel vaker geadviseerd door huisartsen om vitamine D bij te slikken. Toch zijn er mensen die, ondanks een lage vitamine D waarde, klachten kunnen krijgen van vitamine D supplementen. In dit artikel leg ik uit hoe dat zit.

Lees meer

Vetten | the good, the bad and the ugly

Hoe zit het nu ook al weer met verzadigde en onverzadigde vetten? En welke vetten werken ontstekingen in de hand? Waar kun je beter wel of niet in bakken? In dit artikel lees je waar vetten allemaal voor nodig zijn, wat het verschil is tussen verzadigde, onverzadigde vetten, omega-3 vs. omega-6 vetten en wat transvetten zijn en waar ze in zitten.

Lees meer

Supplementen | Waar moet je op letten?

Waar moet een goed supplement aan voldoen, zodat je je geld niet verspilt? Dingen waar je op moet letten zijn de hoeveelheid werkzame stof, de biologische beschikbaarheid en bijvoorbeeld het aantal pillen per dagdosis. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten.

Lees meer

Extra vitaminen en mineralen nodig bij stress

Bij stress verbruik je veel van de vitaminen en mineralen uit voeding om stresshormonen aan te maken. Hierdoor ontstaan er tekorten bij andere processen in je lichaam die dezelfde vitaminen en mineralen gebruiken. En dit kan weer tot allerlei klachten leiden, zoals depressieklachten, slaapproblemen, maar ook meer onrust in het hoofd. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

Lees meer